Szolgáltatásaink

Cégünk 2008-ban alakult, elsősorban a fizetésképtelenségi eljárásokkal kapcsolatos szakmai és jogi tanácsadás volt a fő profilja.

2008-ban egy felszámoló cég tulajdonos váltását követően kértek minket fel a tevékenység megszervezésével. Az új tulajdonosok nem rendelkeztek megfelelő rutinnal a fizetésképtelen eljárások területén, ezért cégünket kérték fel, a folyamatban lévő ügyek átvilágításával, ügyviteli rendszerének kialakításával, munkafolyamatok szabályozásával. A munkát több szakértő segítségével végeztük el. Az ügymenteteket teljesen újraszabályoztuk. Nyilvánvaló volt, hogy a berögzült szokásokat nem lehet egyik napról a másikra változtatni, valamint a szakmai ismeretek folyamatos fejlesztése szükséges. Elvállaltuk, hogy folyamatosan szakmai konzultációkat tartunk amíg szükséges. Nagyon messziről indultunk, mert az irodában nem használtak számítógépet, nem voltak informatikai ismereteik. Ma a MITEUSZ Kft. segítségével a cég eljutott oda, hogy integrált informatikai rendszert használ, jól kialakított ügymenete mentén dolgozik. A felszámoló cég ezt követően semmilyen szakmai elmarasztalást (felmentés, stb. nem kapott)

A 2009-es évtől megbízást kaptunk különböző folyamatban lévő felszámolási eljárások monitoringozására, a megbízók érdekeinek képviseletére. A felszámolásban nem jártas megbízó célja az volt, hogy a felszámolóbiztos tevékenységét kontrol alatt tartsa, követelésének megtérülése érdekében.

2008-tól folyamatosan nyújtottunk segítséget felszámoló cégeknek főként a külföldre nyúló eljárásokkal kapcsolatban. Feladataink közé tartozott a tolmácsolás, szakmai tolmácsolás, európai fizetésképtelen joggal kapcsolatos szaktanácsadás.

2012. évtől a felszámoláshoz kapcsolódó kiegészítő tevékenységeket végző cégek részére nyújtottunk tanácsadást, elsősorban a vagyonértékelés és az ingatlan kezelés területén. Megbízásunk főként a felszámolókkal való kapcsolattartásra, felszámolási technikai kérdésekre terjedt ki.

2014. február 15. napjától az FNJ/134-3/2013. számú és az FNJ/257/2014. számú határozatok alapján cégünk az új felszámolói névjegyzékbe bejegyzésre került.

Kapcsolat

Ha kérdése van cégünkkel kapcsolatban, vagy további tájékoztatást szeretne, kérjük keressen fel minket elérhetőségeink egyikén!
Tovább